Copepoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Copepoda
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
Kelas: Maxillopoda
Subkelas: Copepoda
H. Milne-Edwards, 1840
Ordo

Calanoida
Cyclopoida
Gelyelloida
Harpacticoida
Misophrioida
Monstrilloida
Mormonilloida
Platycopioida
Poecilostomatoida
Siphonostomatoida

Copepoda yaiku kewan saku anggota crustacea cilik kang umumé ditemoni ning laut lan asring uga ditemoni ning kabeh habitat banyu tawar lan ngrombol mbentuk sumber protein paling akeh ning samudra.[1] Spesiesé sing paling akeh yaiku plankton, ananging akeh uga spesies benthos lan ana spesies kontinental bisa urip ning habitat limno-terestrial lan liyané ning laladan kang restrial teles, kayata rawa.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Copepoda&oldid=1056483"