Copepoda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Copepoda
Copepodkils.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
Klas: Maxillopoda
Subklas: Copepoda
H. Milne-Edwards, 1840
Ordo
Calanoida
Cyclopoida
Gelyelloida
Harpacticoida
Misophrioida
Monstrilloida
Mormonilloida
Platycopioida
Poecilostomatoida

Siphonostomatoida

Copepoda ya iku kéwan saku anggota crustacea cilik kang lumrahé ditemoni ning laut lan asring uga ditemoni ning kabèh habitat banyu tawar lan ngrombol mbentuk sumber protein paling akèh ning samudra.[1] Spesiesé sing paling akèh ya iku plankton, ananging akèh uga spésies benthos lan ana spésies kontinental bisa urip ning habitat limno-terestrial lan liyané ning laladan kang restrial teles, kaya ta rawa.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]