Spesies

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Spesies utawa jinis iku takson kang dipigunaaké ing taksonomi kanggo nunjuk siji utawa sapérangan klompok individu (populasi) sing padha lan bisa saling mbuahi siji lan sijiné ing saknjeron klompoké (saling mbagi gen) nanging ora bisa karo anggota klompok sing béda. Anggota-anggota ing sawijining spesies manawa saling kawin bisa ngasilaké keturunan kang fertil tanpa alangan reproduktif. Bisa uga, sapérangan klompok ing sawijining spesies ora saling berkawin amarga alangan geografis nanging manawa ditemoaké lan dikawinké bisa ngasilaké keturunan fertil. Loro spesies kang béda manawa saling kawin bakal ngadhepi masalah alangan biologis; manawa ngasilaké keturunan kang séhat, keturunané iki biasané steril/mandul.

Spesies, manawa disebut ing jeneng ilmiah, disingkat sp. (Contoné Phalaenopsis sp. — ateges "sakjinis Phalaenopsis", nemawa jamak disingkat spp.).

Ing taksonomi kéwan ana sawijining tingkat takson ing sakngisoré spesies: subspesies (disingkat ssp. (nanging biasané ora ditulis ing jeneng ilmiah kéwan). Ing taksonomi tetanduran, fungi, lan bakteri ana takson liya sakngisoré subspesies: varietas, subvarietas, lan forma. id;Spesies

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Spesies&oldid=1029516"