Ernst Haeckel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ernst Haeckel
Lair (1834-02-16)Fèbruari 16, 1834
Pati Agustus 9, 1919(1919-08-09) (umur 85)
Kabangsan Jerman

Ernst Heinrich Philipp August Haeckel (16 Fèbruari 18349 Agustus 1919),[1] uga ditulis von Haeckel, iku ahli biologi, ahli naturologi, filsuf, dhokter, profésor, lan seniman sing nemokaké, ngandharaké, lan mènèhi jeneng marang spésies anyar cacah éwon, metha petha génealogi gegayutan sakèhing makluk urip, lan nyipta istilah biologi anyar, kaya filum, filogèni, ékologi, lan kingdom Protista.

Haeckel mratahaké karyané Charles Darwin ing Jerman, lan ngembangaké téyori rekapitulasi sing kontrovèrsiyal.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ernst Haeckel - Britannica Concise" (biography), Encyclopædia Britannica Concise, 2006, Concise. Britannica.com webpage: CBritannica-Haeckel.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ernst_Haeckel&oldid=1106209"