Charles Darwin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Charles Robert Darwin
Charles Darwin.jpg
Lair(1809-02-12)12 Fèbruari 1809
Shrewsbury, Shropshire, Inggris
Pati19 April 1882(1882-04-19) (umur 73)
Downe, Kent, Inggris
PadununganInggris
BangsaKarajan Manunggal
Alma materUnivèrsitas Edinburgh
Univèrsitas Cambridge
Kondhang ingThe Origin of Species
Natural selection
BebungahRoyal Medal (1853)
Wollaston Medal (1859)
Copley Medal (1864)
Karièr ngèlmiah
BabaganNaturalis
InstitutionsRoyal Geographical Society
Tandha tangan
Darwinsig.svg

Charles Darwin (12 Fèbruari 180919 April 1882), punika satunggiling ngèlmuwan ing widhang biologi saking Britania Raya. Piyambakipun misuwur sanget amargi ingkang kaping pisan mamanggihaken téyori ngèlmu Evolusi. Piyambakipun mangembangaken téyorinipun satelasipun numpak baita The Beagle kanggé panlitèn ing kapuloan Galapagós.

Karyanipun ingkang misuwur asesirah On the Origin of Species (1859) saha The Descent of Man, (1871).

Cathetan[besut | besut sumber]

Charles Darwin dipunwiyosaken ing dinten ingkang sami kaliyan Abraham Lincoln

Uga delengen sanèsipun[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.