Charles Darwin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Charles Robert Darwin
Charles Darwin.jpg
Miyos 12 Februari 1809
Shrewsbury, Shropshire, Inggris
Tilar donya 19 April 1882 (umur 73)
Downe, Kent, Inggris
Dalem Inggris
Kabangsan Britania Raya
Bidhang Naturalis
Lembaga Royal Geographical Society
Lulusan saking Univèrsitas Edinburgh
Univèrsitas Cambridge
Kaahlian The Origin of Species
Natural selection
Notable awards Royal Medal (1853)
Wollaston Medal (1859)
Copley Medal (1864)
Agama Gréja Inggris, Agnostik sasampunipun taun 1851.
Tapak asma
Charles Robert Darwin's signature

Charles Darwin (12 Februari 180919 April 1882) , punika satunggiling ngèlmuwan ing widhang biologi saking Britania Raya. Piyambakipun misuwur sanget amargi ingkang kaping pisan mamanggihaken teori ngèlmu Evolusi. Piyambakipun mangembangaken teorinipun satelasipun numpak baita The Beagle kanggé panlitèn ing kapuloan Galapagós.

Karyanipun ingkang misuwur asesirah On the Origin of Species (1859) saha The Descent of Man, (1871).

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Charles Darwin dipunwiyosaken ing dinten ingkang sami kaliyan Abraham Lincoln

Uga pirsani sanèsipun[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charles_Darwin&oldid=803691"