Dhokter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Dhokter (saka basa Latin kang tegesé "guru") iku pawongan kang amarga kaèlmuané ngupaya nambani wong-wong kang lara. Ora kabèh wong kang nambani lelara bisa karan dhokter. Amarga, supaya bisa dadi dhokter lumrahé kudu ngayahi pendhidhikan lan pelatihan mirunggan saéngga duwé gelar ing babagan kadhokteran.

Supaya dadi dhokter, wong kudu ngrampungaké pendhidhikan ing Fakultas Kedhokteran sajeroning sawetara taun gumantung sistem kang dianggo déning Universitas papan Fakultas Kedhokteran mau.

Ing Indonésia Pendhidhikan Dhokter ngacu marang sawijining Kurikulum Inti Pendhidhikan Dhokter Indonésia (KIPDI). Wektu iki dipigunakaké KIPDI III kang migunakaké sistem Problem Based Learning

Pendhidhikan dhokter ing Indonésia mbutuhaké 10 semester supaya dadi dhokter, 7 semester kanggo ngéntukaké gelar sarjana (Sarjana Kedhokteran/S.Ked) ditambah 3 semester koskap (clerkship) ing Rumah Sakit.

Dhokter sawisé mèlu pendhidhikan lanjut (spesialisasi) lumrahé dibedakaké dadi:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]