Radhiologi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Dr. Macintyre's X-Ray Film (1896)

Radiologi iku èlmu kedhokteran kanggo ndeleng bagéan njero awak manungsa migunakaké pancaran utawa radhiasi gelombang, ya iku gelombang elektromagnetik utawa gelombang mekanik. Wiwitané frekuensi sing dianggo awangun sinar-x (x-ray) nanging kanthi majuné tèknologi modhèrn banjur migunakaké pamindaian (scanning) gelombang dhuwur banget (ultrasonic) kaya ultrasonography (USG) lan uga MRI (magnetic resonance imaging).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radhiologi&oldid=969087"