Radhiologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dr. Macintyre's X-Ray Film (1896)

Radiologi iku èlmu kadhokteran kanggo ndeleng pérangan njero awak manungsa migunakaké pancaran utawa radhiasi gelombang, ya iku gelombang elektromagnetik utawa gelombang mekanik. Wiwitané frekuensi sing dianggo awangun sinar-x (x-ray) nanging kanthi majuné tèknologi modhèren banjur migunakaké pamindaian (scanning) gelombang dhuwur banget (ultrasonic) kaya ultrasonography (USG) lan uga MRI (magnetic resonance imaging).

Cithakan:Kadhokteran