Radhiologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Dr. Macintyre's X-Ray Film (1896)

Radiologi iku èlmu kedhokteran kanggo ndeleng bagéan njero awak manungsa migunakaké pancaran utawa radhiasi gelombang, ya iku gelombang elektromagnetik utawa gelombang mekanik. Wiwitané frekuensi sing dianggo awangun sinar-x (x-ray) nanging kanthi majuné tèknologi modhèrn banjur migunakaké pamindaian (scanning) gelombang dhuwur banget (ultrasonic) kaya ultrasonography (USG) lan uga MRI (magnetic resonance imaging).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radhiologi&oldid=969087"