Tèknologi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Téknologi punika saking basa Yunani, technologia (τεχνολογία). Salah siji makna teknologi ya iku: cara utawa metode (uga kalebu proses) sing dihasilke kanggo mbantu menungsa njalani urip. Umume teknologi dihasilke saka proses uji coba sing akhire ngasilke cara-cara utawa teknik-teknik tinentu sing luwih efisien.

Masing-masing bidang elmu nduwé pemahaman teknologi dhewe-dhewe sing disesuaike karo kebutuhan-kebutuhan ing bidang elmu masing-masing.

Teknologi sederhana[besut | besut sumber]

Awale menungsa ngerasa cukup dibantu uripe liwat bantuan saka teknologi-teknologi sederhana misale: tuas, katrol, bidang miring lan liyane.

Teknologi modern[besut | besut sumber]

Penemuan-penemuan mesin uap sing dilanjutke listrik lan elektronik wis ngerobah peradaban menungsa. Menungsa njalani urip dadi luwih gampang, dimensi jarak lan dimensi wektu isa "diakali" ning uga ngelairke dampak-dampak sing bahaya.

Bidang-bidang[besut | besut sumber]

Uga pirsani[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèknologi&oldid=1044763"