Tèknologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Téknologi punika saking basa Yunani, technologia (τεχνολογία). Salah siji makna tèknologi ya iku: cara utawa metode (uga kalebu proses) sing dihasilke kanggo mbantu manungsa nglakoni urip. Umume tèknologi dihasilke saka proses uji coba sing akhire ngasilke cara-cara utawa tèhnik-tèhnik tinentu sing luwih efisien.

Masing-masing babagan elmu nduwé pemahaman tèknologi dhewe-dhewe sing disesuaike karo kebutuhan-kebutuhan ing babagan elmu masing-masing.

Teknologi sederhana[besut | besut sumber]

Awale manungsa ngrasa cukup dibantu uripé liwat bantuan saka teknologi-teknologi sederhana upamané: tuas, katrol, babagan miring lan liyané.

Teknologi modern[besut | besut sumber]

Penemuan-penemuan mesin uap sing dilanjutke listrik lan elektronik wis ngerobah peradaban manungsa. Manungsa nglakoni urip dadi luwih gampang, dimensi jarak lan dimensi wektu bisa "diakali" ning uga nglairaké dampak-dampak sing bahaya.

Babagan-babagan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]