Tèknologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Téknologi punika saking basa Yunani, technologia (τεχνολογία). Salah siji makna tèknologi ya iku: cara utawa metode (uga kalebu prosès) sing dihasilke kanggo mbantu manungsa nglakoni urip. Lumrahé tèknologi dihasilke saka prosès uji coba sing akhire ngasilke cara-cara utawa tèhnik-tèhnik tinentu sing luwih efisien.

Masing-masing babagan elmu nduwé pemahaman tèknologi dhéwé-dhéwé sing disesuaike karo kebutuhan-kebutuhan ing babagan elmu pendhak.

Teknologi prasaja[besut | besut sumber]

Awale manungsa ngrasa cukup dibantu uripé liwat bantuan saka teknologi-teknologi prasaja upamané: tuas, katrol, babagan miring lan liyané.

Teknologi modern[besut | besut sumber]

Penemuan-penemuan mesin uap sing dilanjutke listrik lan elektronik wis ngerobah peradaban manungsa. Manungsa nglakoni urip dadi luwih gampang, dimensi jarak lan dimensi wektu bisa "diakali" ning uga nglairaké dampak-dampak sing bahaya.

Babagan-babagan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]