Kardiologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kardiologi (asal saka basa Yunani: καρδιά (kardia) sing maknané jantung) iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nyinaoni lelara jantung lan pembuluh getih. Kardiologi lumrahé dipérang dadi: kelainan jantung gawan, lelara jantung koroner, gagal jantung, lelara jantung valvular, aritmia lan elektrofisiologi, sarta kelainan pembuluh getih utawa vaskular (arteri lan vena). Dhokter sing nekuni lan nyambut gawé ing lingkup lelara jantung lan pembuluh getih disebut Kardiologis utawa Kardiolog.