Otolaringologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Otolaringologi iku cawang èlmu kadhokteran sing mligi nliti ndhiagnosis lan nambani lelara kuping, irung, tenggorok sarta sirah lan gulu. Ing Indonésia, cawang kadhokteran iki populèr kanthi jeneng Èlmu Telinga Hidung Tenggorokan Bedah Kepala Leher utawa THT-KL.

Otolaringologi dumadi saka sawetara cawang ya iku:

  1. Otologi: èlmu sing nyinaoni kupig lan kelainan sarta operasi mikro kuping.
  2. Rinologi: èlmu ngenani irung lan sinus paranasal saéngga wektu iki kerep uga karan rinologi lan sinusologi
  3. Laringofaringologi: èlmu ngenani tenggorok
  4. Onkologi Bedhah Sirah Gulu: Subbagéan sing nangani tumor ing THT Sirah lan Gulu
  5. Neurotologi
  6. Bronkoesofagologi
  7. Plastik Rekonstruksi
  8. Alergi Imunologi
  9. THT-Komunitas

Pratélan lelara sing kerep ing pérangan Otolaringologi:[besut | besut sumber]