Otolaringologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Otolaringologi iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nliti ndhiagnosis lan ngobati panyakit kuping, irung, tenggorok sarta sirah lan gulu. Ing Indonesia, cawang kedhokteran iki populèr kanthi jeneng Èlmu Telinga Hidung Tenggorokan Bedah Kepala Leher utawa THT-KL.

Otolaringologi dumadi saka sawetara cawang yaiku:

  1. Otologi: èlmu sing nyinaoni kupig lan kelainan sarta operasi mikro kuping.
  2. Rinologi: èlmu ngenani irung lan sinus paranasal saéngga wektu iki kerep uga disebut rinologi lan sinusologi
  3. Laringofaringologi: èlmu ngenani tenggorok
  4. Onkologi Bedhah Sirah Gulu: Subbagéan sing nangani tumor ing THT Sirah lan Gulu
  5. Neurotologi
  6. Bronkoesofagologi
  7. Plastik Rekonstruksi
  8. Alergi Imunologi
  9. THT-Komunitas


Daftar panyakit sing kerep ing bagéan Otolaringologi:[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Otolaringologi&oldid=822510"