Gagal jantung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:Kotak info lelara

Gagal jantung iku mandegé sirkulasi normal getih amarga kagagalan saka ventrikel jantung kanggo kontraksi kanthi èfèktif wektu systole. Akibat kakurangan panyediaan darah, njalari matiné sèl saka kakurangan oksigén. Cerebral hypoxia, utawa kakurangan panyediaan oksigen menyang utek, njalari kurban kélangan kasadharan lan mandheg napasé.

Gagal jantung iku sawijining gawat médhis sing yèn diumbarké ora kaawat bakal njalari pati sajeroning sawetara menit. Perawatan pisanan utama kanggo gagal jantung yakuwi cardiopulmonary resuscitation.


Cithakan:Lelara-stub