Patologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Patologi iku cawang kedhokteran sing magepokan karo ciri-ciri lan perkembangan panyakit liwat analisis owah-owahan fungsi utawa kahanan bagéan awak.

Bidhang patologi dumadi saka patologi anatomi lan patologi klinik. Ahli patologi anatomi gawé kajian kanthi neliti organ déné ahli patologi klinik neliti owah-owahan fungsi sing nyata ing fisiologi awak.