Bedhah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ahli bedhah pinuju ngayahi pembedhahan

Bedhah utawa pambedhahan (Basa Inggris: surgery, Basa Yunani: cheirourgia "gawéan tangan") iku spesialisasi sajeroning kadhokteran sing ngobati lelara utawa tatu kanthi operasi manual lan instrumen. Ahli bedhah (surgeon) bisa arupa dhokter, dhokter untu, utawa dhokter kéwan sing duwé spesialisasi sajeroning babagan èlmu bedhah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]