Bedhah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ahli bedhah pinuju ngayahi pembedhahan

Bedhah utawa pambedhahan (Basa Inggris: surgery, Basa Yunani: cheirourgia "gawéan tangan") iku spesialisasi sajeroning kedhokteran sing ngobati panyakit utawa tatu kanthi operasi manual lan instrumen. Ahli bedhah (surgeon) bisa arupa dhokter, dhokter untu, utawa dhokter kéwan sing nduwèni spesialisasi sajeroning babagan èlmu bedhah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]