Onkologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Onkologi iku sub-bidhang medhis sing nyinaoni lan ngrawat kanker. Dhokter sing nekuni onkologi disebut onkolog. Istilah iki asal saka basa Yunani: onkos (ονκος), sing tegesé masa utawa tumor l panambang -ology, sing maknané "nyinaoni".

Onkologis bisa dipérang miturut jinis perawatan sing disadiakaké.

  1. Bedhah
  2. THT-KL
  3. Obsgyn
  4. Mata

Onkologi ngayahi bab ig ngisor iki:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Onkologi&oldid=822559"