Onkologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Onkologi iku sub-bidhang medhis sing nyinaoni lan ngrawat kanker. Dhokter sing nekuni onkologi disebut onkolog. Istilah iki asal saka basa Yunani: onkos (ονκος), sing tegesé masa utawa tumor l panambang -ology, sing maknané "nyinaoni".

Onkologis bisa dipérang miturut jinis perawatan sing disadiakaké.

  1. Bedhah
  2. THT-KL
  3. Obsgyn
  4. Mata

Onkologi ngayahi bab ig ngisor iki:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]