Kemoterapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

ya iku terapi kanggo penyakit kanker. Terapi iku nggunakaké obat-obatan, kaya ta: golongan siklofosfamid, Methotreksat, lan 5-Flurorasil. Ing kasunyatané cara kerjané obat-obatan iku padha, ya iku kanggo ngrendheti utawa ngambataken proliferasi sel supaya sel-sel kanker ora sida manak. Kemotérapi bisa diwénéhake kanthi tunggal utawa obat kang sakmacem utawa dikombinasi, supaya sel-se resitén ing obat bisa ngréspon obat liyané. Dampaké rambut rontok, ora doyan mangan, rikat kesel.