Kemoterapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

ya iku terapi kanggo penyakit kanker. Terapi iku nggunakake obat-obatan, kayata: golongan siklofosfamid, Methotreksat, lan 5-Flurorasil. Ing kasunyatané cara kerjané obat-obatan iku padha, ya iku kanggo ngrendheti utawa ngambataken proliferasi sel supaya sel-sel kanker ora sida manak. Kemotérapi bisa diwénéhake sacara tunggal utawa obat kang sakmacem utawa dikombinasi, supaya sel-se resitén ing obat bisa ngréspon obat liyané. Dampaké rambut rontok, ora doyan mangan, cepet kesel.