Ginekologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
1822

Ginekologi (kanthi harfiah tegesé "ngèlmu ngenani wanita") iku cawang èlmu kadhokteran kang mligi nyinaoni lelara-lelara sistem reprodhuksi wanita (rahim, vagina lan ovarium). Ing jaman modhèren iki, mèh kabèh ginekolog uga dadi ahli obstetrik. Bapak ginekologi yakuwi J. Marion Sims.

Uga delengen[besut | besut sumber]