Ginekologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1822

Ginekologi (kanthi harfiah maknané "ngèlmu ngenani wanita") iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nyinaoni lelara-lelara sistem reprodhuksi wanita (rahim, vagina lan ovarium). Ing jaman modhèrn iki, mèh kabèh ginekolog uga dadi ahli obstetrik. Bapak ginekologi yakuwi J. Marion Sims.

Uga delengen[besut | besut sumber]