Ginekologi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
1822

Ginekologi (sacara harfiah maknané "ilmu ngenani wanita") iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nyinaoni panyakit-panyakit sistem reprodhuksi wanita (rahim, vagina lan ovarium). Ing jaman modhèrn iki, mèh kabèh ginekolog uga dadi ahli obstetrik. Bapak ginekologi yakuwi J. Marion Sims.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ginekologi ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ginekologi&oldid=977500"