Ginekologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1822

Ginekologi (sacara harfiah maknané "ilmu ngenani wanita") iku cawang èlmu kedhokteran sing mligi nyinaoni panyakit-panyakit sistem reprodhuksi wanita (rahim, vagina lan ovarium). Ing jaman modhèrn iki, mèh kabèh ginekolog uga dadi ahli obstetrik. Bapak ginekologi yakuwi J. Marion Sims.

Uga delengen[besut | besut sumber]