Panyakit njero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Lelara njero iku cawang lan spesialisasi kedhokteran sing nangani diagnosis lan penanganan organ njero tanpa bedhah ing pasien diwasa.

Kanggo dadi dhokter lelara njero, uga disebut "internis", dhokter kudu ngrampungna pendhidhikan spesialis sajeroning 4-5 taun kanggo nyinaoni cara ndiagnosis, lan ngrawat lelara sing nyerang wong diwasa. Dhokter lelara njero ing Indonésia diwènèhi gelar SpPD.

Perawatan[besut | besut sumber]

Dhokter lelara njero dilatih kanggo njawab teka-teki masalah diagnosis lan nangani lelara lan kahanan kronis parah nalika sawetara lelara sing béda-béda bisa kadadéan bebarengan.

Subspesialisasi[besut | besut sumber]

Dhokter lelara njero bisa milih praktèk ing lelara njero kanthi umum, utawa njupuk pelatihan tambahan kanggo "subspesialisasi" (superspesialisasi) marang salah siji saka 13 laladan lelara njero, lumrahé disusun miturut sistem organ. Contoné, spesialisasi jantung, dhokter lelara njero sing mligi ngenani lelara jantung. Pelatihan subspesialisasi (biyasa disebut "fellowship") racaké merlokaké pelatihan tambahan 1-3 taun sadurungé dadi residen lelara njero 4-5 taun sing standar.

Ana badan sing ngatur subspesialisasi lelara njero ing Indonésia, ya iku Persatuan Ahli Lelara njero Indonésia.

Ing ngisor iki subspesialisasi sing diakoni déning American Board of Internal Medicine[1].

uga ngakoni kualifikasi tambahan ing tlatah iki

Dhokter lelara njero uga duwé spesialisasi ing babagan alergi lan imunologi. American Board of Allergy, Asthma, and Immunology minangka badan gabungan antara lelara njero lan pediatri.

American College of Osteopathic Internists ngakoni subspesialisasi-subspesialisasi ing ngisor iki.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]