Kedharuratan mèdhis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cidra minangka salah siji bidhang sing ditangani ing kedharuratan mèdhis

Kedharuratan mèdhis iku cawang èlmu kedhokteran sing dipraktèkaké ing sawijining unit gawat dharurat rumah sakit, lan ing papan liyané ing ngendi ana pitulung pisanan marang sawijining panyakit diperlokaké.

Kedharuratan mèdhis fokus marang diagnosis lan pangobatan panyakit akut lan cidra sing merlokaké tindakan cepet. Senadyan bidhang iki ora mènèhi perawatan jangka panjang, dhokter-dhokter ahli bisa mi pelayanan sabanjuré marang pasien kanthi kasus-kasus tinamtu.

Kedharuratan mhis tuwuh saka kedhokteran umum lan nyakup cawang kedhokteran liyané, kaya èlmu bedhah. Dhokter ahli kudu nguwasani tata cara pambedhahan, resusitasi trauma, panylametan urip liwat jantung lan pernapasan lanjut. Saliyané kuwi, dhokter perlu uga dijangkepi karo kemampuan anestesi, bedhah plastik, nangani serangan jantung lan liyané jroning èlmu panyakit njero, nangani pasien ngandhut dharurat, lan nangani kasus mimisen utawa epistaksis.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]