Dermatologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Dermatologi (basa Yunani: derma kang tegesé kulit) iku cabang kadhokteran kang nyinaoni kulit lan pérangan-pérangan kang magepokan karo kulit kaya rambut, kuku, klenjar kringet, lan sapanunggalané. Cawang-cawang saka dermatologi antarané: venereologi (ya iku ngèlmu siyang nyinaoni lelara kang ditularaké liwat piranti kelamin), dermatologi kosmetik lan bedhah dermatologi.