Dermatologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dermatologi (basa Yunani: derma sing maknané kulit) iku cabang kadhokteran sing nyinaoni kulit lan pérangan-pérangan sing magepokan karo kulit kaya rambut, kuku, klenjar kringet, lan sapanunggalané. Cawang-cawang saka dermatologi antarané: venereologi (ya iku ngèlmu siyang nyinaoni lelara sing ditularaké liwat piranti kelamin), dermatologi kosmetik lan bedhah dermatologi.