Dermatologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dermatologi (basa Yunani: derma sing maknané kulit) iku cabang kedhokteran sing nyinaoni kulit lan bagéan-bagéan sing magepokan karo kulit kaya rambut, kuku, klenjar kringet, lan sapanunggalané. Cawang-cawang saka dermatologi antara liya: venereologi (ya iku èlmu siang nyinaoni panyakit sing ditularaké liwat alat kelamin), dermatologi kosmetik lan bedhah dermatologi.