Hematologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Hematologi iku cawang èlmu kaséhatan sing nyinaoni getih, organ pembentuk getih lan lelaraé. Asal tembung saka basa Yunani haima tegesé getih.

Cawang[besut | besut sumber]

Hematologi kanthi umum dipérang dadi 3 pérangan miturut jinis lan grup sèl getih sing disinaoni.

Pangujian[besut | besut sumber]

Pangujian sing umum diayahi kanggo nyelidhiki masalah hematologi dumadi saka:

Pangobatan[besut | besut sumber]

Pangobatan dumadi saka:

Laboratorium[besut | besut sumber]

Hematologi sajeroning asil laboratorium nuduhaké asil uji marang sampel getih. Jinis pamriksaan hematologi antarané:

Jinis pamriksaan ékan aji rujukan
Hematologi rutin (Hb, Lk, hitung jinis, Trb, LED)
Leukosit (WBC) ribu/µL 5-10
Hemoglobin g/dL P 12-15
Trombosit (PLT)) ribu/µL 150-400
LED (ESR) (Westergren) mm/l jam P<20
Itung jinis leukosit
  • %
  • %
  • %
  • %
  • %
  • %
  • %
  • 0-1
  • 1-3
  • 2-6
  • 50-70
  • 20-40
  • 2-8
  • P 37-43
Masa pendarahan menit 1-6
Masa pembekuan menit 10-15
Masa tromboplastin
  • P
  • K
  • detik
  • detik
  • 30,3 - 41,1
  • 30,3 - 41,1
Fibrinogen
  • P
  • K
  • mg/dL
  • mg/dL
  • 200-400
  • 200-400
D-dimer ng/mL < 300

(Katrangan:aji rujukan bisa béda-béda ing saben laboratorium)

Cithakan:Kadhokteran