Kaséhatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kaséhatan, sajeroning organisme kauripan, bisa dimangertèni minangka homeostasis - kahanan sawijining organisme ngimbangaké awaké, kanthi lebon (Basa Indonésia: masukan) tenaga lan massa lan asil tenaga lan massa ing kasaimbangan (dikurangi massa sing ditahan kanggo prosès tuwuh biyasa), lan pangarep-arep kanggo kelangsungan urip organisme cacahé positif.

Organisasi Kaséhatan Donya (WHO, World Health Organization) ndéfinisèkaké séhat minangka sawijining kahanan fisik, méntal lan sosial sing sejahtera lan dudu mung ora anané panyakit lan rasa lemah. Sanajan migunani, definisi iki dianggep kaliwat idéal lan ora nyata. Yèn migunakaké dhéfinisi WHO 70-95% wong ing donya ora séhat.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]