Kaséhatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kaséhatan, jroning organisme kauripan, bisa dimangertèni minangka homeostasis - kahanan sawijining organisme ngimbangaké awaké, kanthi lebon (Basa Indonésia: masukan) tenaga lan massa lan asil tenaga lan massa ing kasaimbangan (dikurangi massa sing ditahan kanggo prosès tuwuh biasa), lan pangarep-arep kanggo kelangsungan urip organisme cacahé positif.

Organisasi Kaséhatan Donya (WHO, World Health Organization) ndéfinisèkaké séhat minangka sawijining kahanan fisik, méntal lan sosial sing sejahtera lan dudu mung ora anané panyakit lan rasa lemah. Senadyan migunani, definisi iki dianggep kaliwat idéal lan ora nyata. Yèn migunakaké dhéfinisi WHO 70-95% wong ing donya ora séhat.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaséhatan&oldid=1053146"