Kaséhatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kasehatan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kaséhatan, sajeroning organisme kauripan, bisa dimangertèni minangka homeostasis - kaanan siji organisme ngimbangaké awaké, kanthi lebon (Basa Indonésia: masukan) tenaga lan massa lan asil tenaga lan massa ing kasaimbangan (dikurangi massa sing ditahan kanggo prosès tuwuh biyasa), lan pangarep-arep kanggo kelangsungan urip organisme cacahé positif.

Organisasi Kaséhatan Donya (WHO, World Health Organization) ndéfinisèkaké séhat minangka siji kaanan fisik, méntal lan sosial sing sejahtera lan dudu mung ora anané lelara lan rasa lemah. Sanajan migunani, dhéfinisi iki dianggep kaliwat idéal lan ora nyata. Yèn migunakaké dhéfinisi WHO 70-95% wong ing donya ora séhat.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]