Indhustri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Indhustri iku bidang panguripan sing migunakaké ketrampilan lan katekunan kerja (basa Inggris: industrious) lan panggunaan alat-alat ing bidang pangolahan asil-asil bumi lan dhistribusiné minangka dhasaré. Mula indhustri umumé dikenal minangka mata ranté sabanjuré saka usaha-usaha nyukupi kabutuhan (ékonomi) sing magepokan karo bumi, ya iku sawisé tetanèn, perkebunan lan pertambangan sing magepokan karo lemah. Kalungguhan indhustri saya suwé tansaya adoh saka lemah, sing dadi basis ékonomi, budaya lan pulitik.

Cabang-cabang indhustri[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki arupa indhustri sing ana ing Indonésia:

  • Panganan lan ombènan
  • Tembako
  • Tèkstil
  • Sandhangan
  • Kulit lan barang saka kulit
  • Kayu, barang dari kayu, lan anyaman
  • Kertas lan barang saka kertas
  • Penerbitan, percetakan, lan reprodhuksi
  • Batu bara, minyak lan gas bumi, lan bahan bakar saka nuklir
  • Kimia lan barang-barang saka bahan kimia
  • Karet lan barang-barang saka plastik
  • Barang galian dudu logam
  • Logam dhasar
  • Barang-barang saka logam lan peralatané
  • Mesin lan perlengkapané
  • Peralatan kantor, akuntansi, lan pangolahan data
  • Mesin listrik liyané lan perlengkapané
  • Radhio, televisi, lan peralatan komunikasi
  • Peralatan kedhokteran, alat ukur, navigasi, optik, lan jam
  • Kendaraan motor
  • Alat angkutan liyané
  • Furniture lan indhustri pangolahan liyané

Klasifikasi miturut SK Mentri Perindustrian No.19/M/I/1986[sunting | sunting sumber]

  1. Indhustri kimia dhasar : umpamané indhustri semen, obat-obatan, kertas, pupuk, lsp
  2. Indhustri mesin lan logam dhasar : umpamané indhustri pesawat terbang, kendaraan motor, tèkstil, lll
  3. Indhustri cilik : indhustri roti, kompor lenga, jajanan, ès, lenga gorèng curah, lll
  4. Anéka indhustri : indhustri sandhangan, indhustri panganan lan ombènan, lsp.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. Alvin Toffler, 1971, Future Shock. Bantam Books.
  2. Alvin Toffler, 1980, The Third Wave. William Morrow and Companies.
  3. BPS, Nilai Tambah Menurut Sub Sektor 2001-2008 (Statistik Indhustri)


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Ékonomi
GDP PPP Per Capita IMF 2008.svg
Kategori umum

Ékonomi mikro • Ékonomi makro
Sajarah pamikiran Ékonomi
Metodologi  • Pendekatan heterodoks

Bidang lan subbidang

Behavioral  • Budaya  • Evolusi
Pertumbuhan  • Pengembangan  • Sajarah
Internasional • Sistem Ékonomi
Keuangan lan Ékonomi kauangan
Masyarakat lan Ékonomi kasejahteraan
Kesehatan  • Buruh  • Manajerial
Bisnis Informasi  • Informasi • Game theory
Organisasi Industri  • Hukum
Pertanian  • Sumber daya alam
Lingkungan • Ekologis
Kutha • Pedesaan  • Kawasan
Peta Ékonomi

Teknik

Matematika  • Ekonometrika
Eksperimental • Neraca nasional

Dhaptar

Jurnal • Publikasi
Kategori • Topik • Ekonom

Portal.svg Portal Bisnis lan Ékonomi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indhustri&oldid=833278"