Indhustri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Indhustri iku babagan panguripan sing migunakaké ketrampilan lan katekunan kerja (basa Inggris: industrious) lan panggunaan piranti-piranti ing babagan pangolahan asil-asil bumi lan dhistribusiné minangka dhasaré. Mula indhustri lumrahé dikenal minangka mata ranté sabanjuré saka usaha-usaha nyukupi kabutuhan (ékonomi) sing magepokan karo bumi, ya iku sawisé tetanèn, perkebunan lan pertambangan sing magepokan karo lemah. Kalungguhan indhustri saya suwé tansaya adoh saka lemah, sing dadi basis ékonomi, budaya lan pulitik.

Cabang-cabang indhustri[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki wujud indhustri sing ana ing Indonésia:

  • Panganan lan ombènan
  • Tembako
  • Tèkstil
  • Sandhangan
  • Kulit lan barang saka kulit
  • Kayu, barang dari kayu, lan anyaman
  • Kertas lan barang saka kertas
  • Penerbitan, percetakan, lan reprodhuksi
  • Batu bara, lenga lan gas bumi, lan bahan bakar saka nuklir
  • Kimia lan barang-barang saka bahan kimia
  • Karet lan barang-barang saka plastik
  • Barang galian dudu logam
  • Logam dhasar
  • Barang-barang saka logam lan peralatané
  • Mesin lan perlengkapané
  • Peralatan kantor, akuntansi, lan pangolahan data
  • Mesin listrik liyané lan perlengkapané
  • Radhio, televisi, lan peralatan komunikasi
  • Peralatan kadhokteran, piranti ukur, navigasi, optik, lan jam
  • Kendaraan motor
  • Piranti angkudan liyané
  • Furniture lan indhustri pangolahan liyané

Klasifikasi miturut SK Mantri Perindustrian No.19/M/I/1986[besut | besut sumber]

  1. Indhustri kimia dhasar: umpamané indhustri semen, usada, kertas, pupuk, lsp
  2. Indhustri mesin lan logam dhasar: umpamané indhustri pesawat terbang, kendaraan motor, tèkstil, lll
  3. Indhustri cilik: indhustri roti, kompor lenga, jajanan, ès, lenga gorèng curah, lll
  4. Anéka indhustri: indhustri sandhangan, indhustri panganan lan ombènan, lsp.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Alvin Toffler, 1971, Future Shock. Bantam Books.
  2. Alvin Toffler, 1980, The Third Wave. William Morrow and Companies.
  3. BPS, Aji Tambah Menurut Sub Sektor 2001-2008 (Statistik Indhustri)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Ékonomi
GDP PPP Per Capita IMF 2008.svg
Kategori umum
Bidang lan subbidang
Teknik
Dhaptar

Jurnal • Publikasi
Kategori • Topik • Ekonom

Portal.svg Portal Bisnis lan Ékonomi