Tembako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar tembako.

Tembako (basa Latin: Nicotiana tabacum L.) punika bahan dhasaripun rokok. Tembako mangandhung nikotin. Ing tlatah propinsi Jawa Wetan kathah kebon-kebon tembako.

Tetaneman tembako asalipun punika saking Amerika. Lajeng déning para panjajah Éropah dipunbekta ngantos dumugi saubenging rat.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembako&oldid=1045183"