Tembako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar tembako.

Tembako (basa Latin: Nicotiana tabacum L.) punika bahan dhasaripun rokok. Tembako mangandhung nikotin. Ing tlatah propinsi Jawa Wetan kathah kebon-kebon tembako.

Tetaneman tembako asalipun punika saking Amerika. Lajeng déning para panjajah Éropah dipunbekta ngantos dumugi saubenging rat.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.