Tembako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tembako
Tabak P9290021.JPG
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Asterids
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Subfamili: Nicotianoideae
Génus: Nicotiana
Spésies: N. tabacum
Jeneng binomial
Nicotiana tabacum
L.

Tembako (basa Latin: Nicotiana tabacum L.) punika bahan dhasaripun rokok. Tembako mangandhung nikotin. Ing tlatah propinsi Jawa Wétan kathah kebon-kebon tembako.

Tetaneman tembako asalipun punika saking Amerika. Lajeng déning para panjajah Éropah dipunbekta ngantos dumugi saubenging rat.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.