Nikotin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nikotin Kang ana ing rokok

Nikotin salah sijiné dat kang adiktif kang kadadéan kanthi alami ing tembako. Nikotin ya iku bahan aktif kang ana ing abluk mbako. Nduwèni ambu kang nyengat lan rasa kang tajem.[1] Nikotin didhèfinisikaké minangka dat racun, nglenga, kuning pucet lan wernané owah dadi coklat sawisé nyebar ing udara.[1] Cacahé nikotin kang ana ing godhong mbako kira-kira 2% nganti 7%.[1]

Nikotin duwé dampak kanggo sistem saraf otonom. Kanthi mangkono, bisa mbebayani.[1] Nikotin bisa ndadèkaké kagagalan anggoné ambegan lan bisa nyebabaké lumpuhing dosis kurang saka 50%.[1] Gunggung kang sithik bisa nyebapaké mual, mumet, lan jantung dheg-dhegan.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e http://id.shvoong.com/exact-sciences/chemistry/2105946-pengertian-nikotin/#ixzz1zk4oDHBb Pangertèn nikotin
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng iternet1

Pranala njaba[besut | besut sumber]