Solanales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Solanales
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Solanales
Suku

pirsani tèks.

Solanales iku bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad euasterids I, asterids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Suku-suku ing ngisor iki arupa anggota bangsa iki miturut Klompok Filogeni Tetanduran Ngembang (APG):

Ing sistem Cronquist sing luwih awal, telung suku pungkasan dipapanaké ing sajabaning Solanales nanging suku-suku ing ngisor iki dikatutaké: