Solanales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Solanales
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Solanales
Suku

pirsani tèks.

Solanales iku bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad euasterids I, asterids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Suku-suku ing ngisor iki arupa anggota bangsa iki miturut Golongan Filogeni Tetuwuhan Ngembang (APG):

Ing sistem Cronquist sing luwih awal, telung suku pungkasan dipapanaké ing sajabaning Solanales nanging suku-suku ing ngisor iki dikatutaké: