Sistem klasifikasi APG II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning taksonomi tetenduran, sistem klasifikasi APG II iku sistem klasifikasi paling anyar kanggo tetanduran ngembang sing dirilis déning Klompok Filogeni Tetanduran Ngembang (Angiosperm Phylogeny Group) ing taun 2003: An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG II. Botanical Journal of the Linnean Society 141: 399-436.[1]) Versi iki arupa révisi saka sistem sadurungé, sistem APG sing diwetokaké taun 1998.

Klasifikasi[sunting | sunting sumber]

Panglompokan utama klad jroning sistem APG II yakuwi kaya ing ngisor iki (jeneng-jeneng sistem iki nganggo basa Inggris lan tansah jroning wangun jamak):

Pamérangan luwih rinci (nanging nglirwakaké sawetara genera sing durung cetha panggonané):

Katrangan: "+ ..." = suku sing bisa dipisahaké saka suku sing disebutaké sadurungé, yen diperlokaké.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Full text (HTML) | Full text (PDF)
  2. ^ Wiwit 2007 sering digabungaké menyang bangsa Nymphaeales, bebarengan karo Hydatellaceae. Pirsani Saarela et al. (2007). "Hydatellaceae identified as a new branch near the base of the angiosperm phylogenetic tree". Nature 446: 312–5
  3. ^ Wiwit 2007 dilebokaké jroning bangsa Petrosaviales. Pirsani Cantino, Philip D.; James A. Doyle, Sean W. Graham, Walter S. Judd, Richard G. Olmstead, Douglas E. Soltis, Pamela S. Soltis, & Michael J. Donoghue (2007). "Towards a phylogenetic nomenclature of Tracheophyta". Taxon 56 (3): E1–E44.
  4. ^ a b c Ing Angiosperms Phylogeny Website, Aextoxicaceae lan Berberidopsidaceae dilebokaké jroning Berberidopsidaceae déné Dilleniaceae minangka siji-sijiné anggota Dilleniales
  5. ^ a b c d Revisi 2005 nglebokaké menyang Crossosomatales. Pirsani Matthews M.R, Endress P.K 2005. Comparative floral structure and systematics in Crossosomatales (Crossosomataceae, Stachyuraceae, Staphyleaceae, Aphloiaceae, Geissolomataceae, Ixerbaceae, Strasburgeriaceae). Botan. J. Lin. Soc. 147:1-46
  6. ^ Kajian Jansen et al. nglebokaké ing bangsa Vitales. Pirsani Jansen R.K., C. Kaittanis, S. B. Lee, C. Saski, J. Tomkins, A. J. Alverson dan H. Daniell. 2006. Phylogenetic analyses of Vitis (Vitaceae) based on complete chloroplast genome sequences: effects of taxon sampling and phylogenetic methods on resolving relationships among rosids. BMC Evolutionary Biology 6:32 (edisi daring)