Piperales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Piperales
Piper aduncum.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Piperales
Suku

lihat teks.

Piperales iku bangsa tetuwuhan ngembang kang kalebu sajeroning klad magnoliids miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka ordho sajeroning sistem klasifikasi Cronquist kang kacakup sajeroning anak kelas Magnoliidae.

Suku/familia anggota[besut | besut sumber]

Sajeroning sistem APG II bangsa iki nyakup limang suku, ya iku

Sajeroning sistem Cronquist (1981), telung suku pisanan dipapanaké ing bangsa liya lan nambahaké Chloranthaceae.