Piperales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Piperales
Piper aduncum.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Piperales
Suku

lihat teks.

Piperales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad magnoliids miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka ordo sajeroning sistem klasifikasi Cronquist sing kacakup sajeroning anak kelas Magnoliidae.

Suku/familia anggota[besut | besut sumber]

Sajeroning sistem APG II bangsa iki nyakup limang suku, ya iku

Sajeroning sistem Cronquist (1981), telung suku pisanan dipapanaké ing bangsa liya lan nambahaké Chloranthaceae.