Magnoliids

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
magnoliids
Asimina triloba - pawpaw - desc-flower.jpg
Flower of Asimina triloba
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: magnoliids
Orders

Canellales
Laurales
Magnoliales
Piperales

magnoliids iku sawijining klompok saka watara 9,000[1] spesies tetanduran ngembang, klebu magnolia, nutmeg, bay laurel, cinnamon, avocado, lada ireng, lan akèh liyané. Klompok iki ciriné saka kembané sing trimerous, serbuk sari kanthi siji bolongan/kantung (pollen with one pore), lan biasané kanthi godhong mawa urat sing akèh cawangé (branching-veined leaves).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Jeffrey D. Palmer, Douglas E. Soltis and Mark W. Chase (2004). "The plant tree of life: an overview and some points of view". American Journal of Botany 91: 1437–1445 (Fig.2). doi:10.3732/ajb.91.10.1437. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Commons-logo.svg
   Wikimedia Commons kagungan média  ingkang magepokan kaliyan (kategori):