Eudicots

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eudicots (Tricolpates)
Temporal range: Early Cretaceous - Saiki
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Angiospermae
(unranked): Eudicots
Clades

Eudicots lan Eudicotyledons iku istilah sing dikenalaké déning Doyle & Hotton (1991) ngarujuk marang sawijining klompok tetanduran ngembang sing diarani "tricolpates" utawa "non-Magnoliid dicots" déning pengarang sadurungé. Istilah iki ateges, sacara harfiah, "dicotyledons sing sejati" sabab ngandhut mayoritas tetanduran sing dianggep dicotyledons lan nduwèni karakter dicotyledonous sing padha.

Subdivisi

Luwih cetha, jroning saben klade sawetara kulawarga sing durung dipapanaké lan ditata (genera sing durung dipapanaké ora disebutaké):

Cathetan : “ + ....” = opsional, minangka sawijining segregate saka kulawarga sadurungé.

Referensi[sunting | sunting sumber]


  • Doyle, J. A. & Hotton, C. L. Diversification of early angiosperm pollen in a cladistic context. Pp. 169-195 in Pollen and Spores. Patterns of Diversification (eds Blackmore, S. & Barnes, S. H.) (Clarendon, Oxford, 1991).
  • Walter S. Judd and Richard G. Olmstead (2004). "A survey of tricolpate (eudicot) phylogenetic relationships". American Journal of Botany 91: 1627–1644. doi:10.3732/ajb.91.10.1627. (full text )
  • Eudicots in Stevens, P. F. (2001 onwards). Angiosperm Phylogeny Website. Version 7, May 2006.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Eudicots ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eudicots&oldid=868931"