Eudicots

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Eudicots (Tricolpates)
Kalamangsa: Early Cretaceous - Saiki
Primula aka.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Clades

Eudicots lan Eudicotyledons iku istilah sing dikenalaké déning Doyle & Hotton (1991) ngarujuk marang sawijining klompok tetanduran ngembang sing diarani "tricolpates" utawa "non-Magnoliid dicots" déning pengarang sadurungé. Istilah iki ateges, sacara harfiah, "dicotyledons sing sajati" sabab ngandhut mayoritas tetanduran sing dianggep dicotyledons lan duwé karakter dicotyledonous sing padha.

Subdivisi

Luwih cetha, jroning saben klade sawetara kulawarga sing durung dipapanaké lan ditata (genera sing durung dipapanaké ora disebutaké):

Cathetan : “ + ....” = opsional, minangka sawijining segregate saka kulawarga sadurungé.

Rujukan[besut | besut sumber]


  • Doyle, J. A. & Hotton, C. L. Diversification of early angiosperm pollen in a cladistic context. pp. 169–195 in Pollen and Spores. Patterns of Diversification (eds Blackmore, S. & Barnes, S. H.) (Clarendon, Oxford, 1991).
  • Walter S. Judd and Richard G. Olmstead (2004). "A survey of tricolpate (eudicot) phylogenetic relationships". American Journal of Botany 91: 1627–1644. doi:10.3732/ajb.91.10.1627.  (full text )
  • Eudicots in Stevens, P. F. (2001 onwards). Angiosperm Phylogeny Website. Version 7, May 2006.

Pranala njaba[besut | besut sumber]