Caryophyllales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Caryophyllales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Caryophyllales
Suku

pirsani tèks.

Caryophyllales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad core eudicots, eudicots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Caryophillidae, kelas Magnoliopsida.

Suku/familia[sunting | sunting sumber]

Sistem Cronquist
suku 1. Phytolaccaceae
suku 2. Achatocarpaceae
suku 3. Nyctaginaceae - suku kembangkertas-kembangkertasan
suku 4. Aizoaceae
suku 5. Didiereaceae
suku 6. Cactaceae - suku kaktus-kaktusan
suku 7. Chenopodiaceae
suku 8. Amaranthaceae - suku bayem-bayeman
suku 9. Portulacaceae - suku portulaka-portulakaan
suku 10. Basellaceae
suku 11. Molluginaceae
suku 12. Caryophyllaceae
Sistem APG II
suku Achatocarpaceae
suku Aizoaceae
suku Amaranthaceae
suku Ancistrocladaceae
suku Asteropeiaceae
suku Barbeuiaceae
suku Basellaceae
suku Cactaceae
suku Caryophyllaceae
suku Didiereaceae
suku Dioncophyllaceae
suku Droseraceae
suku Drosophyllaceae
suku Frankeniaceae
suku Gisekiaceae
suku Halophytaceae
suku Molluginaceae
suku Nepenthaceae - suku kanthongsemar-kanthongsemaran
suku Nyctaginaceae
suku Physenaceae
suku Phytolaccaceae
suku Plumbaginaceae
suku Polygonaceae
suku Portulacaceae
suku Rhabdodendraceae
suku Sarcobataceae
suku Simmondsiaceae
suku Stegnospermataceae
suku Tamaricaceae

Ing sistem iki, sebagéyan gedhé anggota Chenopodiaceae jroning sistem Cronquist dilebokaké jroning anaksuku Chenopodioideae, suku Amaranthaceae.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Caryophyllales&oldid=822009"