Amaranthaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amaranthaceae
Amaranthus retroflexus full1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Unranked: Eudicots
Unranked: Core eudicots
Ordho: Caryophyllales
Famili: Amaranthaceae
Genera

Pirsani tèks

Suku bayem-bayeman utawa Amaranthaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké sajeroning bangsa Caryophyllales, klad dikotil inti (core eudicots) nanging ora kalebu sajeroning rong golongan gedhé, rosids lan asterids. Sajeroning suku iki kalebu uga anggota-anggota Chenopodiaceae sensu Cronquist, sing sajeroning sistem APG II ora dadi takson manèh, nanging diakoni minangka anaksuku Chenopodioidae sajeroning Amaranthaceae, sawisé dikurangi sapérangan anggotané.

Anggota-anggotané sing wigati ya iku bayem lan bit godhong (janganan lan wiji-wijian), bit gula (tetanduran pangasil gula), kinoa (sejinis serealia semu), lan jengger-pitik (tetanduran hias).