Rosidae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rosids)
Jump to navigation Jump to search

Rosidae iku jeneng botani ing peringkat subkelas dhedhasar International Code of Botanical Nomenclature (ICBN). Panganggenan subkelas iki bakal manéka variasi gumantung sistem taksonomi kang dipigunakaké, siji-sijiné pepadhané ya iku anané famili Rosaceae ing sangisoré.

Adhedhasar sistem Cronquist taun 1981, Rosidae kapérang saka:

Nanging ana uga kang nulisaké Crossosomatales, Geraniales, Myrtales, Fabidae (Celastrales, Cucurbitales, Fabales, Fagales, Huaceae, Oxalidales, Malpighiales, Rosales lan Zygophyllales), Malvidae (Brassicales, Dipentodontaceae, Gerrardinaceae, Malvales, Sapindales, lan Tapisciaceae), Picramniaceae, lan Vitaceae minangka péranganing Rosidae, amarga silih tumpang tindhih antarané sistem siji karo sistem liyané kakait klasifikasi sawijining spésies kadhang kala dumadi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cantino, Philip D.; James A. Doyle, Sean W. Graham, Walter S. Judd, Richard G. Olmstead, Douglas E. Soltis, Pamela S. Soltis, & Michael J. Donoghue (2007). "Towards a phylogenetic nomenclature of Tracheophyta". Taxon 56 (3): E1–E44.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rosidae ing TAMU Lab