Fabales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fabales
Securidaca longipedunculata MS 4773.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Bromhead

Fabales iku bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad eurosids I, rosids, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Jroning Sistem klasifikasi APG II, bangsa iki nyakup suku-suku:

Ing sangisoré sistem klasifikasi Cronquist sing luwih suwé, sapérangan suku sing klebu jroning bangsa Fabales dilebokaké jroning bangsa liyané. Polygalaceae jroning bangsa Polygalales lan sing liyané jroning bangsa Rosales.