Fabales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fabales
Securidaca longipedunculata MS 4773.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Bromhead

Fabales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad eurosids I, rosids, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Sajeroning Sistem klasifikasi APG II, bangsa iki nyakup suku-suku:

Ing sangisoré sistem klasifikasi Cronquist sing luwih suwé, sapérangan suku sing kalebu sajeroning bangsa Fabales dilebokaké sajeroning bangsa liyané. Polygalaceae sajeroning bangsa Polygalales lan sing liyané sajeroning bangsa Rosales.