Sistem klasifikasi Cronquist

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem klasifikasi Cronquist minangka salah siji sistem taksonomi kangggo tetanduran ngembang (Angiospermae). Sistem iki naté dipatrapaké déning akèh pustaka. Klasifikasi didhasaraké marang aspèk klasik, kaya pepadhan morfologi, anatomi, lan kimia.

Panggunaan sistem iki wiwit diganti nganggo sistem klasifikasi APG II, sing luwih ndasaraké marang filogenetik (hubungan kakerabatan evolusioner).

Klasifikasi Cronquist didhasaraké marang rong publikasi saka Arthur Cronquist :

  • The Evolution and Classification of Flowering Plants (1968, 1988) dan
  • An Integrated System of Classification of Flowering Plants (1981).

Miturut pustaka pungkasan (Cronquist, 1981), Angiospermae dumadi saka



Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]