Zingiberaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zingiberaceae
Kecombrang (Etlingera elatior)
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
Ordo: Zingiberales
Kulawarga: Zingiberaceae
Martinov[1]
Tipe genus
Zingiber
Boehm.

Suku temu-temuan utawa Zingiberaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut sistem klasifikasi APG II suku iki klebu jroning bangsa Zingiberales, klad commelinids (core monocots).

Zingiberaceae arupa familia paling gedhé saka ordo Zingiberales, kanthi prakiran 50 genus lan luwih saka 1000 spesies. Zingiberaceae asring diarani temu-temuan ing Indonésia lan tanduran jinis iki akèh ditemokaké ing laladan tropis, khususé ing kawasan Asia Kidul-wétan.

Temu-temuan dibédakaké adhedhasar anané labellum, sing kawangun akibat fusi 2 benang sari sing steril, lan anané lenga esensial ing njero jaringané. Temu-temuan biasa dipigunakaké minangka tanduran hias, bumbu masakan, lan obat tradhisional.[2]. Masarakat Cina jaman biyèn migunakaké rimpang saka temu-temuan iki minangka obat gangguan pancernan, hepatitis, lara kuning, diabetes, arterosklerosis, lan infèksi bakteri.[3]

Marga (genus) anggota[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Angiosperm Phylogeny Group (2009). "An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG III" (PDF). Botanical Journal of the Linnean Society 161 (2): 105–121. doi:10.1111/j.1095-8339.2009.00996.x. Dijupuk 2013-07-06. 
  2. ^ en Montoso Gardens. 2007. Zingiberaceae (ginger family) diaksès tanggal 18 Jul 2010.
  3. ^ Itokawa H, Shi Q, Akiyama T, Morris-Natschke SL, Lee K. 2008. Recent advances in the investigation of curcuminoids. Chinese Med 3:11.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zingiberaceae&oldid=1084143"