Commelinids

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Komelinida[1] utawa commelinids iku sakumpulan patang bangsa lan siji suku sing monofiletik lan duwé gegandhèngan taksonomi sing kuwat, saka segi fenotipe uga saka sisih molekular. Jeneng liyané yaiku core monocots (monokotil inti). Jroning sistem klasifikasi APG II klompok iki ora diwènèhi posisi takson tinentu nanging arupa sawijining klad dhéwé.

Papat bangsa iki yaiku Arecales, Commelinales, Poales, lan Zingiberales. Siji suku sing kapisah saka papat bangsa iku yaiku Dasypogonaceae.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istilah basa Indonésia durung disepakati
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Commelinids&oldid=821982"