Commelinids

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Komelinida[1] utawa commelinids iku sakumpulan patang bangsa lan siji suku kang monofiletik lan duwé gegandhèngan taksonomi kang kuwat, saka segi fenotipe uga saka sisih molekular. Jeneng liyané ya iku core monocots (monokotil inti). Sajeroning sistem klasifikasi APG II golongan iki ora diwènèhi posisi takson tinentu nanging wujud siji klad dhéwé.

Papat bangsa iki ya iku Arecales, Commelinales, Poales, lan Zingiberales. Siji suku kang kapisah saka papat bangsa iku ya iku Dasypogonaceae.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Istilah basa Indonésia durung disepakati