Commelinales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Commelinales
Flor - Quintana Roo - México.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Commelinales
Suku

pirsani tèks.

Commelinales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Commelinidae, kelas Liliopsida.

Ana limang suku tetanduran sing kagabung ing jeroné miturut sistem APG II:

Jroning Sistem Cronquist Commelinales anggotané Commelinaceae lan telung suku sing jroning sistem APG II dilebokaké sajroning Zingiberales.