Commelinales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Commelinales
Flor - Quintana Roo - México.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Commelinales
Suku

pirsani tèks.

Commelinales iku salah siji bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Commelinidae, kelas Liliopsida.

Ana limang suku tetuwuhan sing kagabung ing jeroné miturut sistem APG II:

Sajeroning Sistem Cronquist Commelinales anggotané Commelinaceae lan telung suku sing sajeroning sistem APG II dilebokaké sajeroning Zingiberales.