Zingiberales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zingiberales
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Unranked: Monocots
Unranked: Commelinids (core monocots)
Ordho: Zingiberales
Suku

pirsani tèks.

Zingiberales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Zingiberidae, kelas Liliopsida. Sajeroning sapérangan sistem sadurungé, bangsa iki dijenengi Scitaminae.

Anggota-anggotané sing paling ditepungi ya iku minangka gedhang, kana, garut, sarta manéka jaé-jaéan.

Suku/familia[besut | besut sumber]

Sistem Cronquist lan sistem APG II sepakat karo anggota-anggota bangsa iki sing gunggungé wolung suku:

  1. Strelitziaceae
  2. Heliconiaceae
  3. Musaceae
  4. Lowiaceae
  5. Zingiberaceae
  6. Costaceae
  7. Cannaceae
  8. Marantaceae