Zingiberales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zingiberales
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids (core monocots)
Ordo: Zingiberales
Suku

pirsani tèks.

Zingiberales iku bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Zingiberidae, kelas Liliopsida. Jroning sapérangan sistem sadurungé, bangsa iki dijenengi Scitaminae.

Anggota-anggotané sing paling ditepungi ya iku minangka gedhang, kana, garut, sarta manéka jaé-jaéan.

Suku/familia[besut | besut sumber]

Sistem Cronquist lan sistem APG II sepakat karo anggota-anggota bangsa iki sing gunggungé wolung suku:

  1. Strelitziaceae
  2. Heliconiaceae
  3. Musaceae
  4. Lowiaceae
  5. Zingiberaceae
  6. Costaceae
  7. Cannaceae
  8. Marantaceae


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zingiberales&oldid=1031387"