Musaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Wit pisang kaliyan jantungipun.

Musaceae punika kulawargi tetaneman pisang. Tetaneman punika gesangipun namun ing laladan tropis kémawon. Nanging ing laladan asrep kabukti uga saged gesang ing lebet griya malahan wonten pot barang.

Kulawargi musaceae katingalipun asalipun saking Asia Kidul-Wetan. Lajeng déning bangsa Austronesia, leluhuripun bangsa Indonésia, ugi kabekta dhateng Madagaskar kaliyan Afrika. Lajeng malih déning tiyang Éropah dipunbekta dhateng Amerika.

Ing kulawargi kagolong musaceae wonten 42 spesies kaliyan 3 ordo.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Musaceae&oldid=1045218"