Musaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wit pisang kaliyan jantungipun.

Musaceae punika kulawargi tetaneman pisang. Tetaneman puniki gesangipun namun ing dhaérah tropis kémawon. Nanging ing dhaérah asrep kabukti uga saged gesang ing lebet griya malahan wonten pot barang.

Kulawargi musaceae katingalipun asalipun saking Asia Kidul-Wetan. Lajeng déning bangsa Austronesia, leluhuripun bangsa Indonesia, ugi kabekta dhateng Madagaskar kaliyan Afrika. Lajeng malih déning tiyang Eropah dipunbekta dhateng Amerika.

Ing kulawargi kagolong musaceae wonten 42 spesies kaliyan 3 ordo.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Musaceae&oldid=803862"