Tetanduran wewiji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Seed Plants
Kalamangsa: Devonian?
Welwitschia at Ugab River basin.jpg
Welwitschia mirabilis a member of the Gnetophyta
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Division

Tetuwuhan wewiji utawa Spermatophyta (Basa Yunani: sperma=wiji , phyton=tetuwuhan) minangka golongan tetuwuhan kang duwé ciri khas, yaiku anané sawiji organ wujud wiji. Wiji minangka pérangan kang asalé saka bakal wiji lan ing jeroné ngandhut calon individu anyar, yaiku lembaga. Lembaga bakal ana sawisé panyerbukan utawa persarian kang diterusaké déning pambuahan.

Deleng uga[besut | besut sumber]