Tetanduran wewiji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Seed Plants
Kalamangsa: Devonian?
Welwitschia at Ugab River basin.jpg
Welwitschia mirabilis a member of the Gnetophyta
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Division

Tetanduran wewiji utawa Spermatophyta (Basa Yunani: sperma=wiji , phyton=tetanduran) minangka golongan tetanduran sing duwé ciri khas, ya iku anané sawiji organ arupa wiji. Wiji minangka pérangan sing asalé saka bakal wiji lan ing jeroné ngandhut calon individu anyar, ya iku lembaga. Lembaga bakal ana sawisé panyerbukan utawa persarian sing diterusaké déning pambuahan.

Uga delengen[besut | besut sumber]