Tetanduran wewiji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Seed Plants
Kalamangsa: Devonian?
Welwitschia at Ugab River basin.jpg
Welwitschia mirabilis a member of the Gnetophyta
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Division

Tetuwuhan wewiji utawa Spermatophyta (Basa Yunani: sperma=wiji , phyton=tetuwuhan) minangka golongan tetuwuhan kang duwé ciri khas, ya iku anané sawiji organ arupa wiji. Wiji minangka pérangan kang asalé saka bakal wiji lan ing jeroné ngandhut calon individu anyar, ya iku lembaga. Lembaga bakal ana sawisé panyerbukan utawa persarian kang diterusaké déning pambuahan.

Uga delengen[besut | besut sumber]