Arecales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Arecales
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Arecales
Suku

pirsani tèks.

Arecales iku bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Arecidae, kelas Liliopsida.

Bangsa iki mung duwé siji suku anggota, Arecaceae (suku pinang-pinangan).