Tetanduran wiji loro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Magnoliopsida)
Magnoliopsida
P4050021.jpg
Bunga Magnolia
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida

Magnoliopsida iku jeneng botani kanggoné kelas tetanduran. Jeneng iki diwangun kanthi ngganti panambang -aceae saka jeneng Magnoliaceae nganggo panambang -opsida (Pasal 16 sajeroning ICBN). Kelas Magnoliopsida dianggo jeneng takson tumrap kabèh tetanduran ngembang dudu monokotil lan duwé sipat polifiletik. Magnoliopsida iku jeneng sing dianggo nggantèkaké jeneng lawas Dicotyledoneae (kelas tetanduran dikotil, utawa agodhong lembaga loro).

Sistem Klasifikasi APG II, sing mbaka sethithik tansaya populèr, ora migunakaké jeneng iki manèh. Luwih adoh, sistem iki nemu yèn sajeroning golongan iki ana paling ora pitu klade sing béda kanthi genetik. Saka kapitu klade iki, ana siji golongan gedhé sing monofiletik sing duwé ciri-ciri kas Magnoliopsida kanthi konsisten lan disebut eudicots ("dikotil bener/sajati"). Ironisé, Magnoliaceae ora kalebu sajeroning dikotil sajati.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]