Kecombrang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kecombrang
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Zingiberales
Kulawarga: Zingiberaceae
Marga: Etlingera
Jinis: E. elatior
Jeneng binomial
Etlingera elatior
(Jack) R.M. Smith
Sinonim
  • Alpinia elatior Jack (1822)
  • Nicolaia speciosa (Blume) Horan. (1862)
  • Phaeomeria speciosa (Blume) Merrill (1922)

Kecombrang (Etlingera elatior) ya iku sawijining tanduran rempah lan minangka taduran taunan kanthi wujud terna kang kembang, woh, lan wijine bisa dimanfaatake dadi bahan sayuran. jeneng liyane ya iku kincung (Medan), kincuang lan sambuang (Minangkabau) sarta siantan (Malaya). Wong Thai nyebute kanthi jeneng kaalaa.[1]

Manfaat[besut | besut sumber]

kembang kecombrang wis misuwur dadi salah sawijining bahan masakan. ananging sakliyane dadi bahan masakan kecombrang uga duwé manfaat liyane ing antarane kembang kecombrang duwé khasiat kanggo ngilangake ambu kang ora sedep ing awak,nambah produksi asi lqn ngresikake getih. manfaat iki amarga jroning kembang kecombrang ngandhut zat zat ya iku saponin, flavonida lan polifenol saengga krcombrang bisa didadeake deodoran alami. sakliyane iku kecombrang uga ngandhut vitamin, mineral, lan antioksidan. bageyan godhonge kandhutan antioksidane luwih akèh tinimbang bageyan kembang lan oyote.

Morfologi[besut | besut sumber]

Tanduran kecombrang duwé oyot serabut lan wernane kuning peteng. pange duwé wujud gilik kang gedhé ing bonggole urip jejeg lan cacahe akeh. pange urip temempel ing rimpange kabg ana jroning lemah. rimpang tanduran kecombrang gedhé lan wernane krem semu jambon. tanduran kecombrang duwé kembang kanthj wujud jroning karangan kang benuke arupa gasing kabthi gagang kang dawa. nalika mekar duwé werna ababg semu jambon kang apik.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kecombrang&oldid=1097089"