Kecombrang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kecombrang
Amomum magnificum (1832).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Zingiberales
Famili: Zingiberaceae
Génus: Etlingera
Spésies: E. elatior
Jeneng binomial
Etlingera elatior
(Jack) R.M. Smith
Sinonim
  • Alpinia elatior Jack (1822)
  • Nicolaia speciosa (Blume) Horan. (1862)
  • Phaeomeria speciosa (Blume) Merrill (1922)

Kecombrang (Etlingera elatior) ya iku sawijining tanduran rempah lan minangka taduran taunan kanthi wujud terna kang kembang, woh, lan wijine bisa dimanfaatake dadi bahan sayuran. jeneng liyane ya iku kincung (Medan), kincuang lan sambuang (Minangkabau) sarta siantan (Malaya). Wong Thai nyebute kanthi jeneng kaalaa.[1]

Manfaat[besut | besut sumber]

kembang kecombrang wis misuwur dadi salah sawijining bahan masakan. ananging saliyané dadi bahan masakan kecombrang uga duwé manfaat liyane ing antarane kembang kecombrang duwé khasiat kanggo ngilangake ambu kang ora sedep ing awak,nambah produksi asi lqn ngresikake getih. manfaat iki amarga sajeroning kembang kecombrang ngandhut zat zat ya iku saponin, flavonida lan polifenol saengga krcombrang bisa didadeake deodoran alami. saliyané iku kecombrang uga ngandhut vitamin, mineral, lan antioksidan. pérangan godhonge kandhutan antioksidane luwih akèh tinimbang pérangan kembang lan oyote.

Morfologi[besut | besut sumber]

Tanduran kecombrang duwé oyot serabut lan wernane kuning peteng. pange duwé wujud gilik kang gedhé ing bonggole urip jejeg lan cacahe akèh. pange urip temempel ing rimpange kabg ana sajeroning lemah. rimpang tanduran kecombrang gedhé lan wernane krem semu jambon. tanduran kecombrang duwé kembang kanthj wujud sajeroning karangan kang benuke arupa gasing kabthi gagang kang dawa. nalika mekar duwé werna ababg semu jambon kang apik.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]