Malvaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Malvaceae
Gossypium barbadense - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-068.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: angiosperms
Unranked: eudicots
Ordho: Malvales
Famili: Malvaceae
Juss.

Suku kapas-kapasan utawa Malvaceae (waca:/malvase:/) minangka golongan tetuwuhan dikotil kang anggota-anggotané nyakup tanaman budidaya wigati, mligi minangka pengasil serat tekstil lan lenga. Manfaat liyané ya iku minangka tuwuhan pethètan lan farmasetika. Sawetara Malvaceae minangka pengasil kayu perdagangan. Kasanga anaksuku iku ya iku

Kanggo dfatar pepak marga-marga Malvaceae, bisa dipirsani ing artikel Pratélan marga anggota Malvaceae.

Anggota wigati[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki anggota Malvaceae kang wigati tumrap manungsa:

Yèn pangertèn sensu lato dianggo, tuwuhan iki uga kalebu ing jeroné:

Pranala njaba[besut | besut sumber]