Malvaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Malvaceae
Gossypium barbadense - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-068.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: angiosperms
Unranked: eudicots
Ordho: Malvales
Famili: Malvaceae
Juss.

Suku kapas-kapasan utawa Malvaceae (waca:/malvase:/) minangka klompok tetanduran dikotil sing anggota-anggotané nyakup tanaman budidaya wigati, khususé minangka pengasil serat tekstil lan lenga. Manfaat liyané ya iku minangka tanduran pethètan lan farmasetika. Sawetara Malvaceae minangka pengasil kayu perdagangan. Kasanga anaksuku iku ya iku

Kanggo dfatar pepak marga-marga Malvaceae, bisa dipirsani ing artikel Daftar marga anggota Malvaceae.

Anggota wigati[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki anggota Malvaceae sing wigati tumrap manungsa:

Yèn pangertèn sensu lato dianggo, tanduran iki uga klebu ing jeroné:

Pranala njaba[besut | besut sumber]