Kola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sebotol Coca Cola

Kola kang biyasa kaloka ya iku ombènan ènthèng, legi, ngandhut gas, biyasané nganggo pewarna karamel lan ngandhut kafein. Rasa minuman kola saiki arupa campuran saka lémon, kayu manis, lan vanila; nanging kandhutan utama kola asalé saka wiji tanduran kang diarani kola (ya saka jeneng wit iki asalé jeneng ombènan mau). Sawetara ombènan kola tanpa kafein uga ana, sanajan ana kang ngarani yèn ombènan mau dudu kola. Sanajan mangkono, produsen utawa mayoritas konsumèn kola ora nggapé bab iku.

Prodhuk kola[besut | besut sumber]

Sawetara mèrek kola sing misuwur antarané Coca Cola lan Pepsi, Mecca Cola (ing Prancis), Zam Zam Cola (ing Iran), Qibla Cola ing Karajan Manunggal, sarta Cola Turka lan zelal Cola ing Jerman.