Kayu legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kayu legi
Cinnamomum verum1.jpg
Godhong lan kembang kayu legi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Laurales
Famili: Lauraceae
Génus: Cinnamomum
Spésies: C. verum
Jeneng binomial
Cinnamomum verum
J.Presl

Kayu legi utawa Cinnamomun burmanni iku salah siji rempah-rempah kang duwé ambu kang wangi.[1] Kayu legi asring kanggo penyedhep roti lan ombénan.[1][2]

Kayu legi

Kayu legi ing Indonésia akèh ing laladan Sumatra, mligi ing Sumatra Kulon lan Kerinci.[3]

Jeneng lokal[besut | besut sumber]

Jeneng laladané kayu legi ing laladan Sumatra: holim, holim manis, modang siak-siak (Batak), kanigar, kayu legi (Melayu), madang kulit manih (Minangkabau). ing Jawa Huru mentek, kiamis (Sunda), kanyengar (Kangean). Kesingar (Nusa Tenggara), kecingar, cingar (Bali), onte (Sasak), kaninggu (Sumba), Puu ndinga (Flores).[3]

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Klaifikasi kayu legi:[4]

  1. Kingdom: Plantae
  2. Subkingdom: Tracheobionta
  3. Super Divisi: Spermatophyta
  4. Divisi: Magnoliophyta
  5. Kelas: Magnoliopsida
  6. Sub Kelas: Magnoliidae
  7. Ordo: Laurales
  8. Famili: Lauraceae
  9. Genus: Cinnamomum
  10. Spesies: Cinnamomum burmannii

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Kayumanis (diaksès tanggal 6 Maret 2011)
  2. ^ Kayu Manis Turunkan Gula Darah (diaksès tanggal 6 Maret 2011)
  3. ^ a b Kayu Manis Tanaman Obat(diaksès tanggal 6 Maret 2011)
  4. ^ Kayu legi (diaksès tanggal 6 Maret 2011)