Kayu legi

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Kayu legi
Cinnamomum verum1.jpg
Godhong lan kembang kayu legi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Laurales
Famili: Lauraceae
Génus: Cinnamomum
Spésies: C. verum
Jeneng binomial
Cinnamomum verum
J.Presl

Kayu legi utawa manis jangan (Cinnamomun burmanni) iku siji wit racaké dijupuk klikané dianggo bumbon crakèn. Klika kayu legi ambuné wangi. Kayu legi uga asring kanggo panyedhep roti lan ombénan.

Kayu legi

Kayu legi ing Indonésia akèh ing laladan Sumatra, mligi ing Sumatra Kulon lan Kerinci.

Jeneng lokal[edit | edit source]

Jeneng laladané kayu legi ing laladan Sumatra: holim, holim manis, modang siak-siak (Batak), kanigar, kayu legi (Melayu), madang kulit manih (Minangkabau). ing Jawa Huru mentek, kiamis (Sunda), kanyengar (Kangean). Kesingar (Nusa Tenggara), kecingar, cingar (Bali), onte (Sasak), kaninggu (Sumba), Puu ndinga (Flores).[1]

Klasifikasi[edit | edit source]

Klaifikasi kayu legi:[2]

  1. Kingdom: Plantae
  2. Subkingdom: Tracheobionta
  3. Super Divisi: Spermatophyta
  4. Divisi: Magnoliophyta
  5. Kelas: Magnoliopsida
  6. Sub Kelas: Magnoliidae
  7. Ordo: Laurales
  8. Famili: Lauraceae
  9. Genus: Cinnamomum
  10. Spesies: Cinnamomum burmannii

Cathetan suku[edit | edit source]

  1. Cite error: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named internet4
  2. Kayu legi (diaksès tanggal 6 Maret 2011)

Cithakan:Bumbon crakèn


Cithakan:Tetuwuhan-stub