Sundha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sunda)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sundha utawa Suṇḍa iku tlatah kang ana ing kuloning pulo Jawa. Tlatah iki wewengkon kang dienggoni déning wong Sundha. Wates antara tlatah Sundha karo tlatah Jawa iku warna-warna tafsiré. Yèn miturut wates basa, tlatah Sundha iku watesé Indramayu, Cerbon lan Cilacap. Banjur ana tlatah kang terpencil (ekslave) ing Banten. Nanging yèn kang dienggo tapsir iku Wewengkon Kabupatèn Jawa Barat utawa "Alam Sunda", watesé jaré wong Sundha kali Comal ing Brebes.

Uga delengen[besut | besut sumber]