Cilacap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kutha Cilacap punika kutha krajan Kabupatèn Cilacap, Provinsi Jawa Tengah.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap inggih punika tlatah ingkang paling woyar wonten ing Jawi Tengah. Dumunung wonten antawisipun 108°4-30° - 109°30°30° garis Bujur Timur dan 7°30° - 7°45°20° garis Lintang Selatan.

  • Watesing tlatah:
  1. Sisih kidul : Samudra Indonésia
  2. Sisih lèr : Kabupatèn Banyumas, Kabupatèn Brebes saha Kabupatèn Kuningan Provinsi Jawa Barat
  3. Sisih wétan : Kabupatèn Kebumèn
  4. Sisih kilèn : Kabupatèn Ciamis lan Kota Banjar Provinsi Jawa Barat.

Kabupatèn Cilacap kapérang dados 24 Kacamatan 269 désa kaliyan 15 Kalurahan. Wewengkon ingkang dunungipun paling inggil inggih punika Kacamatan Dayeuhluhur kanthi kainggilan 198 M saking dhasaripun seganten saha tlatah ingkang paling andhap inggih punika Kacamatan Cilacap Tengah kanthi kainggilan 6 M saking dhasaring seganten. Tlatah saking sisih kilèn ngantos wétan wonten 152 km saking Kacamatan Dayeuhluhur ngantos Kacamatan Nusawungu ugi saking sisih lèr dumugi sisih kidul wonten 35 km inggih punika saking Kacamatan Cilacap Selatan dugi Kacamatan Sampang [1].

Administratif[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]