Pratélan Daerah Tingkat II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan Daerah Tingkat II (singkatan Dati II) yaiku divisi ing wilayah administratif ing Indonesia miturut Wilayah Level 1. Dati II bisa awujud Kabupaten Dati II utawa munisipalitas Dati II. Bentenane antarane kabupaten lan kotamadya ana ing aspek demografi, ukuran area, lan sektor bisnis utama ing wilayah kasebut.

Istilah iki muncul wiwit enakmen UU no. 5 taun 1974 babagan Prinsip Pamrentahan ing Wewengkon, uga ngilangi istilah "Wilayah Otonomi", sing dikenalake ing UU no. 1 taun 1959.

Wiwit ing ukum UU no. 22 taun 1999 istilah Level I lan Level II ora digunakake maneh. Tingkat Kabupaten II diarani mung Kabupaten, lan Daerah Tingkat II diarani Kutha. Kajaba iku, istilah Tingkat Provinsi I (nggunakake p) diganti karo istilah Provinsi mung (nggunakake v). Ngilangi tingkat duwe implikasi kanggo nambah peran otonom (otonom) ing saben wilayah.