Sundha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sundha utawa Suṇḍa iku tlatah kang ana ing kuloning pulo Jawa. Tlatah iki wewengkon kang dienggoni déning wong Sundha. Wates antara tlatah Sundha karo tlatah Jawa iku warna-warna tafsiré. Yèn miturut wates basa, tlatah Sundha iku watesé Indramayu, Cerbon lan Cilacap. Banjur ana tlatah kang terpencil (ekslave) ing Banten. Nanging yèn kang dienggo tapsir iku Wewengkon Kabupatèn Jawa Barat utawa "Alam Sunda", watesé jaré wong Sundha kali Comal ing Brebes.

Uga delengen[besut | besut sumber]